Refanidis Natural Hotel

Η φυγή από τα άγχη της καθημερινότητας απέχει μόνο 92 χλμ ΒΑ της Θεσσαλονίκης, στους πρόποδες του όρους Μπέλες και σε απόσταση 6 χλμ. από τη λίμνη Κερκίνη. Εδώ, βρίσκεται το ξενοδοχείο Refanidis, μια ξενοδοχειακή μονάδα απαράμιλλης ομορφιάς, σε ένα αγρόκτημα 20 στρ. περιτριγυρισμένο από το δάσος! Το σαλέ, κατασκευασμένο από ξύλο και διακοσμημένο με πέτρα, εναρμονίζεται τέλεια με το περιβάλλον, ενώ οι 16 σουίτες προσφέρουν πολυτέλεια και χαλάρωση. Το ξενοδοχείο λειτουργεί όλο το χρόνο, καθώς κάθε εποχή έχει τη δική της ιδιαίτερη ομορφιά!

Tags:

Poseidon Palace

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Poseidon Palace», βρίσκεται στην Λεπτοκαρυά Πιερίας. Χτισμένο σε μια καταπράσινη έκταση 75 στρεμμάτων, 2,5 χλμ από τη Λεπτοκαρυά κα σε απόσταση αναπνοής από τους πρόποδες του Ολύμπου, συνδυάζει τη φανταστική θέα στη θάλασσα με την επιβλητική παρουσία του μυθικού βουνού.

Tags:

Possidi Holidays

Χτισμένο μπροστά σε μια υπέροχη ακτή της Κασσάνδρας, στις παρυφές ενός πευκοδάσους, το πολυτελές συγκρότημα Possidi Holidays υπόσχεται ονειρεμένες διακοπές και γνήσια ελληνική φιλοξενία. Το Resort αποτελεί έναν αριστοτεχνικό συνδυασμό της πανέμορφης τοποθεσίας, των πολυτελών εγκαταστάσεων και του εκλεκτού σέρβις. Προσφέρει πιστοποιημένες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και συγκαταλέγεται στις top επιλογές των ελληνικών και διεθνών Tour Operators. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα διαθέτει 7 ανεξάρτητα κτίρια bungalows και μία villa, 124 δωμάτια και σουίτες πολυτελείας με καταπληκτική θέα, εστιατόρια, μπαρ, πισίνες, spa, παιδική χαρά, καταστήματα και συνεδριακούς χώρους.

Tags:

Porto Carras Sithonia

Στην πανέμορφη ακτή της Σιθωνίας, περιτριγυρισμένο από 17.630 στρέμματα πνιγμένα στο πράσινο, με ατέλειωτες αμμουδερές παραλίες, όπου τα πεύκα αγγίζουν τη θάλασσα, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν το οικογενειακό καταφύγιο των ονείρων τους. Ευλογημένο με την τέλεια τοποθεσία στη Χαλκιδική, από την ατέλειωτη παραλία που κάθε χρόνο βραβεύεται με το διεθνές σήμα της Γαλάζιας Σημαίας έως την εκπληκτική χλωρίδα και πανίδα που περιβάλλει το συγκρότημα, το ξενοδοχείο πέντε αστέρων, Porto Carras Sithonia προσφέρει ονειρικές διακοπές!

Tags:

Porto Koufo

Το ξενοδοχείο Porto Koufo βρίσκεται στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, στη Σιθωνία. Λειτουργεί από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο και διαθέτει 36 δωμάτια (δίκλινα και τρίκλινα), 3 junior suites και 10 studios. Χτισμένο λίγα μέτρα από την παραλία, προσφέρει μαγευτική θέα και αποτελεί ιδανικό προορισμό διακοπών. Οι παροχές και οι υπηρεσίες του περιλαμβάνουν πανέμορφο κήπο με cafe bar, beach bar, δωρεάν internet, πλήρως εξοπλισμένο χώρο συνεδρίασης και δωρεάν χώρο στάθμευσης, ενώ το πρωινό σερβίρεται σε ημιυπαίθριο χώρο δίπλα στη θάλασσα και περιλαμβάνει βιολογικά προϊόντα τοπικής παραγωγής.

Tags:

Porto Palace Hotel

Το Porto Palace Hotel αποτελεί το πρότυπο της προσιτής πολυτέλειας, ενώ με 179 πολυτελή δωμάτια, προσφέρει τον πιο αναπαυτικό ύπνο στη Θεσσαλονίκη. Τα δωμάτιά του είναι άνετα και κομψά, με μία μεγάλη γκάμα από en suite παροχές. Διακρίνονται σε 129 superior και 28 deluxe δωμάτια, business δωμάτια, Junior και Executive σουίτες, αλλά και τις Presidential ή Vice Presidential σουίτες! Επιπλέον, το ξενοδοχείο διαθέτει 7 ευρύχωρες αίθουσες συναντήσεων και 4 μεγάλες αίθουσες συνεδριάσεων, όλες πλήρως εξοπλισμένες, ενώ ξεχωρίζει η Grand Pietra Hall, η μεγαλύτερη αίθουσα εκδηλώσεων σε όλη τη Θεσσαλονίκη!

Tags:

Pomegranate Wellness Spa Hotel

Το Pomegranate Wellness Spa Hotel, στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής, είναι ένα καινούργιο ξενοδοχείο πέντε αστέρων που προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με έμφαση στην πολυτελή διαμονή, την ευεξία, την αναζωογόνηση, τη γαστρονομία και το συνεδριακό τουρισμό, έτοιμο να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Διαθέτει συνολικά 172 δωμάτια και σουίτες, υποδομές ΑμεΑ, χώρους και υπηρεσίες για παιδιά (Kids Club, προγράμματα απασχόλησης με ειδικούς παιδαγωγούς, παιδική πισίνα κλπ), αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα από τα πιο πολυτελή και μεγαλύτερα κέντρα Spa στην Ελλάδα, κέντρο ευεξίας, εστιατόρια κ.ά.

Tags:

Petrino Suites Hotel

Το Petrino Suites Hotel είναι ένα παραδοσιακό οικογενειακό boutique ξενοδοχείο, στην Άθυτο της Χαλκιδικής, κτισμένο με πέτρα. Ο χαρακτήρας, η ευγένεια, η ηρεμία, η γοητεία και η κουζίνα ενώνονται για να δημιουργήσουν την ουσία ενός ξενοδοχείου μπουτίκ. Εδώ, ο επισκέπτης θα εκτιμήσει αμέσως τη ζεστή υποδοχή των ιδιοκτητών, την οικογενειακή ατμόσφαιρα, την πολυτέλεια και την υψηλή αισθητική.

Tags:

Philippeio

Το ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο των Κρηνίδων με θέα την ακρόπολη των Φιλίππων, το Παγγαίο, το Σύμβολο και τον κάμπο. Το ξενοδοχείο ξεχωρίζει για τη λαξευμένη πέτρα που ντύνει τον χώρο και κάνει έντονη την παρουσία της χάρη στην καλαίσθητη εικόνα της, τα κουφώματα, τα μηδενικής εκπομπής ήχου mini bar, και τα latex στρώματα και μαξιλάρια που εγγυόνται έναν απολαυστικό ύπνο, τις χειροποίητες εικαστικές παρεμβάσεις και τη μοναδική προσέγγιση στην ελληνική κουζίνα. Παράλληλα, διατίθεται δωρεάν πάρκινγκ με κλειστό κύκλωμα καμερών.

Tags:

Pindos Palace

Το ξενοδοχείο Pindos βρίσκεται έξω από το χωριό Λάβδα Γρεβενών ανάμεσα στον εθνικό δρυμό της Βάλια Κάλντα και το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας. Εδώ βρίσκει κανείς ένα περιβάλλον πολυτέλειας, κομψού στυλ και ανεπιτήδευτης, καλαίσθητης διακόσμησης όπου οι φιλοξενούμενοι παραδίδονται στη μαγεία του φυσικού τοπίου και ρουφούν με απληστία τις εικόνες και τις μυρωδιές του. Το κατάλυμα εγγυάται άψογη διαμονή – σέρβις στους πολυτελείς χώρους του καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, φροντίζοντας να μείνει πραγματικά αξέχαστη η κάθε ημέρα.

Tags:

Τσουρέκι

700 γρ. αλεύρι για τσουρέκι 60 γρ. μαγιά 200 γρ. χλιαρό νερό 120 γρ. βούτυρο 180 γρ. ζάχαρη 3 αυγά 3 γρ. μαχλέπι 2 γρ. κακουλέ 1,5 γρ. μαστίχα Αρχικά διαλύστε τον κύβο μαγιάς σε μπολ, προσθέτοντας το χλιαρό νερό, 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη και αλεύρι, τόσο ώστε να δημιουργηθεί μια αραιή ζύμη (περίπου 150 γρ.). Αφού ανακατέψετε πολύ καλά, σκεπάστε το μπολ και άφηστε το σε ζεστό μέρος για περίπου 20 λεπτά χωρίς να το μετακινήσετε, προκειμένου να ανέβει η ζύμη και να σχηματιστούν στην επιφάνεια φυσαλίδες. Κατόπιν, λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά ή … Read more

Tags:

Ρολό Γαλατόπιτας με κρέμα από φρέσκο γάλα

500 γρ. φύλλο χειροποίητης σφολιάτας 1 κιλό φρέσκο γάλα 1 ποτήρι σιμιγδάλι χονδρό 1 ποτήρι ζάχαρη 1 πρέζα βανίλιας 1 κ.σ. φρέσκο πρόβειο βούτυρο 2 φρέσκα αυγά Ανοίγετε το φύλλο της σφολιάτας και το χωρίετε σε δυο μέρη. Κατόπιν, βάζετε στην κατσαρόλα το γάλα να βράσει, προσθέτετε ζάχαρη και βανίλια και ανακατεύετε, ενώ μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνετε το σιμιγδάλι και το φρέσκο βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα πιο ζωηρά μέχρι να πήξει η κρέμα. Έπειτα, βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε ένα ένα τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας ζωηρά και βάλτε τις σφολιάτες σε ταψί με λαδόκολλα. Στη … Read more

Tags:

Πρασόπιτα Γρεβενών

Για ζύμη 1 κιλό αλεύρι Ροδιάς Γρεβενών 2 πρέζες αλάτι 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο Νερό (όσο χρειαστεί για μια μαλακή ζύμη) Για γέμιση 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι 1 κιλό πράσα Ελαιόλαδο για σοτάρισμα πράσων Τυρί φέτα Δυόσμος 1 πρέζα μαύρο πιπέρι και αλάτι 2 αυγά Αφού ζυμώσετε, αφήνετε τη ζύμη να κρυώσει για να μη λασπώσει και ετοιμάζετε τη φάρσα (γέμιση). Όταν ρίξετε στο φύλλο, χωρίστε τη ζύμη σας σε δύο μπάλες και ανοίξτε ένα μεγάλο φύλλο. Αλείψτε κάθε μπάλα με μείγμα λιωμένου βουτύρου και ηλιέλαιου, διπλώστε στα τρία και επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου προκύψει μια μπάλα την … Read more

Tags:

Μπουγάτσα γλυκιά

Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι 500 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής 500 γρ. νερό κρύο 20 γρ. αλάτι 50 γρ. ελαιόλαδο 20 γρ. μπέικιν πάουντερ Για τη γέμιση 1 λίτρο γάλα 350 γρ. ζάχαρη 150 γρ. σιμιγδάλι 150 γρ. βούτυρο 4 αυγά 1 λεμόνι Λίγη κανέλα Αχνη ζάχαρη Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το νερό, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το μπέικιν πάουντερ και ένα ποτηράκι ξίδι και τα ζυμώνετε όλα μαζί. Έπειτα, χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη και την αφήνετε για 1 ώρα, ώστε να «ξεκουραστεί» και να φουσκώσει. Κατόπιν τη χωρίζετε σε δύο κομμάτια και ανοίγετε φύλλο. … Read more

Tags:

Χαλβάς με σιμιγδάλι και σταφίδες από τη Χαλκιδική

1 φλ. του τσαγιού ελαιόλαδο 1 φλ. του τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι 1 φλ. του τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι 2 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη Μισό φλ. τσαγιού ξανθές σταφίδες 4 φλ. του τσαγιού νερό 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη 1 ξυλάκι κανέλας 1 φλούδα λεμονιού 1 φλούδα πορτοκαλιού Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζετε στο νερό τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τις φλούδες του λεμονιού και του πορτοκαλιού. Το σιρόπι θα είναι έτοιμο όταν θα έχει διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Τότε θα αφαιρέσετε τις φλούδες και το ξυλάκι της κανέλας. Έπειτα, ρίχνετε σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και περιμένετε να … Read more

Tags:

Μυζηθροπιτάκια Θάσου

240 γρ. ξινόγαλα 60 γρ. ελαιόλαδο 1 αυγό 500 γρ. φαρίνα 400 γρ. ανθότυρο Μισό ματσάκι μυρωδικά 1 κουταλάκι αλάτι Πιπέρι Κρόκος 2-3 κουταλιές γάλα Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπωλ το ξινόγαλα, το ελαιόλαδο και το αυγό. Έπειτα προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και τα ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή μπάλα. Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε τα μυρωδικά, θρυμματίζετε τα τυριά και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. Κόβετε τη ζύμη σε κομματάκια και την ανοίγετε με τον πλάστη σε λεπτά φύλλα. Γεμίζετε τα φύλλα με την παραπάνω γέμιση και τα κλείνετε σε σχήμα μισοφέγγαρου πιέζοντας τα με το … Read more

Tags:

Σπανακόπιτα

1 κιλό αλεύρι 75 γρ. ηλιέλαιο 25 γρ. ξύδι Αλάτι (κατά βούληση) Νερό (όσο πάρει) 1 ½ κιλό σπανάκι Μισό δέμα φρέσκο κρεμμυδάκι Πιπέρι ? ματσάκι άνηθος 60 γρ. ελαιόλαδο Κοσκινίζετε το αλεύρι και το βάζετε σε σκεύος. Στη συνέχεια, ανοίγετε στη μέση έναν λάκκο και συμπληρώνετε μέσα το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και λίγο χλιαρό νερό. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και συμπληρώνετε όσο νερό χρειαστεί. Το ζυμάρι πρέπει να είναι μαλακό και να δουλεύεται καλά, χωρίς να κολλάει στα χέρια. Το αφήνετε να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά κα έπειτα το κόβετε σε μπαλάκια, στα οποία δίνετε πλάτος, … Read more

Tags:

Ρυζόγαλο με κανέλα από τη Χαλκιδική

Μισή κούπα ρύζι γλασέ 4 κούπες γάλα Μισή κούπα ζάχαρη 2 κ.γ. κορν φλάουρ (πολύ γεμάτα) 1 βανίλια Λίγο αλάτι 2 ξυλάκια κανέλα (προαιρετικά) Μισό κουταλάκι σκόνη μαστίχας (προαιρετικά) Βράζετε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με μια κούπα νερό και λίγο αλάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει όλο το υγρό. Έπειτα, κρατάτε μισή κούπα από το γάλα και διαλύετε το κορν φλάουρ με την βανίλια. Στη συνέχεια, ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και – αν θέλετε – βάζετε τα ξυλάκια της κανέλας και τη μαστίχα μαζί, διαφορετικά ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη σκέτα ή μαζί … Read more

Tags:

Ρυζόγαλο με πευκόμελο Χαλκιδικής

2 λίτρα γάλα 1 φλ. ρύζι Καρολίνα 1 φλ. μικρό πευκόμελο Χαλκιδικής 1 βανίλια 1 ξυλάκι κανέλα Βράζετε το ρύζι σε λίγο νερό και έπειτα το στραγγίζετε. Έπειτα, βράζετε το γάλα, στο οποίο προσθέτετε το ρύζι, αφήνοντάς το να βράσει μέχρι να είναι έτοιμο και μετά προσθέτετε το μέλι και τη βανίλια. Μόλις ετοιμάστει το ρυζόγλαο, βάλτε το στα μπολ και γαρνίρετε το με λίγη κανέλα.

Tags:

Τσομπάνικο ρυζόγαλο

100 γρ. ρύζι (καρολίνα) 100 γρ. ζάχαρη 1 κιλό γάλα Βράζετε το ρύζι για λίγο μέχρι να μισομαλακώσει και έπειτα το στραγγίζετε. Στη συνέχεια, βάζετε το γάλα στη φωτιά και ρίχνετε τη ζάχαρη και το ρύζι. Ανακατεύετε, πρώτα περιοδικά και αργότερα συστηματικά, έως ότου διαπιστώσετε ότι το ρύζι έχει βράσει εντελώς και πως το γάλα αρχίζει να πήζει. Μοιράστε το μείγμα σε μπολ. Εάν θέλετε το ρυζόγαλο πολύ πηχτό μπορείτε να μην βράσετε καθόλου το ρύζι αλλά να βράσετε όλα τα υλικά μαζί. Το ρυζόγαλο σερβίρεται πασπαλισμένο με κανέλα.

Tags: