Άξιον-Εστί

Η παράδοση της οικογένειας Α. Α. Δημακόπουλου στο χώρο της μελισσοκομίας ξεκινά περί το 1957, στη Στεμνίτσα Αρκαδίας. Η αφοσίωση πέρασε από τον πατέρα στους γιούς, οι οποίοι σήμερα , με φυσικές-βιολογικές μεθόδους, παράγουν μέλι, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη, κερί και όλα τα φυσικά και αναγκαία προϊόντα για τον άνθρωπο. Η μεταφορά των μελισσών σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα, επιτρέπει τη συλλογή του μελιού από διαφορετικά μελιτώματα και άνθη. Στόχος της Άξιον-Εστί είναι τα προϊόντα των μελισσών να φθάσουν στα χέρια του καταναλωτή ακατέργαστα κατευθείαν από την κυψέλη, με σεβασμό στη φύση.  

Tags:

Μέλι Μουρίκη

Στις αρχές του 1960, ο Αναστάσιος Μουρίκης σε νεαρή τότε ηλικία, ξεκινάει τα πρώτα του βήματα ως ερασιτέχνης δίπλα σε ένα μεγάλο επαγγελματία μελισσοκόμο της εποχής και μυείται στον κόσμο της μέλισσας. Μετά από 2 χρόνια συνεχούς εκπαίδευσης στη τέχνη της μελισσοκομίας και έχοντας αποκτήσει εμπειρία και γνώση στα μυστικά του επαγγέλματος, αποκτά τα δικά του μελίσσια και ιδρύει την δική του μελισσοκομική μονάδα. Το 1978 μπαίνει στη μελισσοκομία και η σύζυγος του Φωτεινή Μουρίκη, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της οικογενειακής πλέον μονάδας. Αποκτούν 4 παιδιά, από τα οποία, ο μικρότερος, Παναγιώτης, γεννηθείς το 1987, από πολύ μικρή ηλικία γαλουχείται με … Read more

Tags:

Citrus άρωμα μνήμης

Η είναι μια Ελληνική οικογενειακή εταιρεία που ιδρύθηκε το 2008 και παράγει παραδοσιακά προϊόντα όπως μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, αμυγδαλωτά και άλλα εκλεκτά γλυκίσματα. Σε πολλά από αυτά θα γευτείτε το ιδιαίτερα αρωματικό και πολύτιμο Μανταρίνι Χίου που καλλιεργείται στον Κάμπο της Χίου – ένα νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου. Η CITRUS αξιοποιεί μια σειρά από ιδιαίτερες γεύσεις και ποικιλίες πρώτων υλών, μεταξύ αυτών το πολύτιμο έλαιο Μαστίχας Χίου, το ντελικάτο άρωμα πικραμύγδαλου, τα αρωματικά μαγιάτικα τριαντάφυλλα από τον Άγιο Γεώργιο Συκούση της Χίου. Στην παραγωγική διαδικασία η CITRUS συνεχίζει να διαχειρίζεται τις πρώτες ύλες με το χέρι, όπου αυτό είναι … Read more

Tags:

Thymissi

Οι γεύσεις φέρνουν μνήμες, κουβαλούν ιστορία. Η Thymissi είναι ένα ταξίδι εξερεύνησης της συλλογικής γευστικής μνήμης μας, αποτελεί ένα πέρασμα από τη μνήμη στην αίσθηση. Με αυτόν τον γνώμονα επιλέξαμε τα προϊόντα μας, ένα προς ένα, ως μικρές γέφυρες που συνδέουν το χτες με το σήμερα και το αύριο. Η Thymissi μεταφέρει ζωντανά τα αρώματα και τα χρώματα της ελληνικής γης και τις αξίες της υγιεινής διατροφής. Βιολογικό Μέλι Αυθεντικό κρητικό βιολογικό μέλι με πλούσια γεύση από θυμάρι και άγρια βότανα της Κρήτης. Το μέλι μας παράγεται με παραδοσιακές μεθόδους μελισσοκομίας, βιολογικές και φιλικές στο περιβάλλον.   Βιολογικό Ελαιόλαδο Εξαιρετικό … Read more

Tags:

Σοκολατοποιϊα Κοχύλι

Το ΚΟΧΥΛΙ είμαστε ένα εργαστήριο τροφίμων με έδρα το Λουτράκι Κορινθίας. Κύρια δραστηριότητά μας είναι η παραγωγή ζαχαρωδών ειδών και προϊόντων πρωινού γεύματος με έμφαση στην υγιεινή διατροφή. Από το 2002 καινοτομούμε με υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα, βιολογικά, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, χρησιμοποιώντας αγνές πρώτες ύλες και ακολουθώντας αυστηρούς κανόνες υγιεινής.

Tags:

Κρητική Μελισσοκομία Ρωμανάκη

Είμαστε η τέταρτη γενιά μελισσοκόμων και ασχολούμαστε αποκλειστικά με τη παραγωγή και συσκευασία του Κρητικού μελιού συνεχίζοντας πιστά την οικογενειακή μας παράδοση. Παράγουμε μέλι, μοναδικής ποιότητας και γεύσης από μέλισσες που εκτρέφονται στα όρη της Κρήτης! Ταυτόχρονα καταφέρνουμε και παίρνουμε πιστοποίηση από τον οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του αλλά και τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα.Το 2019 συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την ποιότητα των μελιών μας κερδίζοντας 3 βραβεία στον διαγωνισμό OLYMP AWARDS 2019.

Tags:

Rizes Greek Delicatessen

Οι Ρίζες είναι το γέννημα μιας μεγάλης αγάπης. Αυτής για τα νόστιμα ελληνικά προϊόντα διατροφής φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Η επιλογή του ονόματος δεν έγινε τυχαία. Σηματοδοτεί το εγχείρημα αυτό με διπλό συμβολισμό αλλά με μία μόνο κατεύθυνση, της επιστροφής. Της επιστροφής στις ρίζες της ελληνικής γης, στον αγροτικό πλούτο μας, στα άριστης ποιότητας κι εξαιρετικής γεύσης ελληνικά, αγροτικά προϊόντα. Της επιστροφής στις ρίζες της ελληνικής κουζίνας, πυλώνα της μεσογειακής διατροφής. Για εμάς παραδοσιακό προϊόν είναι αυτό που γίνεται με σεβασμό στην παραδοσιακή συνταγή ή είναι εμπνευσμένο από αυτή με μία πιο προσωπική ή σύγχρονη προσέγγιση, χωρίς τη … Read more

Tags:

Γαϊδαράκος

Η επιχείρηση μας Ο Γαϊδαράκος ιδρύθηκε το 2014 στη Νέα Μάκρη Αττικής από την Αγγελική Παπαράδη και το Μιχάλη Ξυλούρη. Είναι μια μικρής κλίμακας οικογενειακή επιχείρηση που διαθέτει ένα τυποποιητήριο μελιού για την τυποποίηση μονοποικιλιακών ελληνικών μελιών και ένα εργαστήριο παραγωγής προϊόντων διατροφής, όπως αλείμματα μελιού. Είναι πιστοποιημένη κατά ISO 22000 και έχει έγκριση FDA. Τα προϊόντα μας Τυποποιούμε μονοποικιλιακά μέλια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και παράγουμε προϊόντα κυρίως βασισμένα στο ελληνικό μέλι, χωρίς συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ή άλλα συνθετικά πρόσθετα. Η φιλοσοφία μας Απλότητα: Σεβόμαστε τη φύση. Το να μειώνουμε στο ελάχιστο δυνατόν τις διαδικασίες επεξεργασίας των προϊόντων … Read more

Tags:

Γενισέα Κοιν.Σ.Επ.

Στο χωριό Γενισέα Ξάνθης δραστηριοποιείται η ομώνυμη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.). Δημιουργήθηκε από το Σύλλογο Γυναικών της περιοχής και από το 2006 έχει αναβιώσει την παραδοσιακή καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου, καθώς και την επεξεργασία του πρωτογενούς προϊόντος για την παραγωγή πετιμέζι. Το ζαχαροκάλαμο καλλιεργούνταν στην περιοχή στα μέσα του 20ού αιώνα από Πόντιους πρόσφυγες, οι οποίοι θέλησαν να συνεχίσουν παραδοσιακές καλλιέργειες των πατρογονικών τους περιοχών. Σταδιακά, η καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου στην περιοχή εγκαταλείφθηκε, αλλά αναβίωσε χάρη στις προσπάθειες του Συλλόγου Γυναικών που βρήκε την κατάλληλη ποικιλία και προμηθεύτηκε πολλαπλασιαστικό υλικό για να παράξει  πετιμέζι. Η καλλιέργεια και επεξεργασία του ζαχαροκάλαμου παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες. … Read more

Tags:

Μέλλην

Το Εργαστήριο Παραγωγής & Τυποποίησης μελιού “ΜΕΛΛΗΝ” είναι μία οικογενειακή επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε το 2014 στο Μαλανδρίνο Δωρίδος. Γυρνώντας το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στο 1953, ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, πυροσβέστης και ράφτης στο επάγγελμα, λάτρης τόσο της φύσης όσο και της υγιεινής διατροφής, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μελισσοκομία. Ταυτόχρονα με την βοήθεια του γαμπρού του, Αθανασίου, με την ειδικότητα του γεωπόνου, κατάφεραν να εξελίξουν την μελισσοκομική επιχείρηση και η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι 3ης (τρίτης) γενιάς μελισσοκόμοι, Ιωάννης και Κωνσταντίνος Ρέλλος, έρχονται να ολοκληρώσουν και να πάνε ένα βήμα μπροστά αυτή την προσπάθεια η οποία ξεκίνησε … Read more

Tags:

Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία

Από το 1928 η οικογένεια Πίττα υπηρετεί πιστά το ελληνικό μέλι και θέλει να προσφέρει το καλύτερο μέλι που βγάζει αυτός ο τόπος. Η οικογένεια Πίττα είναι προσηλωμένη στο να συλλέγει τις καλύτερες ποικιλίες μελιού από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το Μέλι Αττική είναι 100% Φυσικό ελληνικό μέλι – ΜΟΝΟ μέλι- που συλλέγεται από όλα τα μέρη της Ελλάδος και καθημερινά υπάρχει ειδική ομάδα γευσιγνωστών που τα δοκιμάζει και τελικά τα επιλέγει. Εκεί οφείλεται και η μοναδικά χαρακτηριστική και σταθερή του Γεύση 90 χρόνια τώρα.

Tags: