Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Μηλόπιτα

250 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
¼ κ.γ γαρύφαλο σε σκόνη
3 μήλα κομμένα σε φέτες
120 γρ. καρυδόψυχα χονδροκομμένη
50 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1 βανίλια

Μηλόπιτα

Απλώστε το βούτυρο σε ένα μικρό ταψί και βάλτε το σε έναν προθερμασμένο φούρνο, στους 180C. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέστε την κανέλα και το ⅓ της ζάχαρης και βάλτε το ταψί ξανά στον φούρνο μέχρι το μείγμα να γίνει καραμέλα. Έπειτα στρώστε με ομοιόμορφο τρόπο τις φέτες των μήλων στην καραμέλα και ψήστε τα στον φούρνο για περίπου 5 λεπτά και χτυπήστε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να «αφρατέψουν». Στη συνέχεια προσθέστε κοσκινισμένο αλεύρι και βανίλια και χτυπήστε τα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα σας και μετά ρίξτε την καρυδόψυχα.

Μηλόπιτα

Περιχύστε το μείγμα πάνω από τα μήλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Τέλος, βγάλτε το από τον φούρνο, αφήστε το 10 λεπτά για να κρυώσει και κατόπιν αναποδογυρίστε το σε μια πιατέλα.