Ingredients
Preparation
Cooking
Photos

Sarikopita

Stir in a bowl the flour with water, raki, lemon juice and salt to make the dough. Then open a thin sheet on a floured work surface and cut the dough into long strips, which in turn should be cut into smaller pieces of a corresponding shape. Then open the dough with a new sheet with dimensions of about 2 mm height, 50 cm long and 6 cm wide. Rub the xinomyzithra and fill along the center length of each strip. Then fold on both sides and twist each pie.

Sarikopita

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με το νερό, τη ρακή, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι, ώστε να φτιαχτεί το ζυμάρι. Έπειτα ανοίξτε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ένα λεπτό φύλλο, το οποίο κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες, τις οποίες με τη σειρά τους πρέπει να κόψετε σε μικρότερα κομμάτια αντίστοιχου σχήματος. Έπειτα ανοίξτε με το ζυμάρι ένα νέο φύλλο με διαστάσεις περίπου 2 χιλιοστών ύψους, 50 εκατοστών μήκους και πλάτους 6 εκ. Τρίψτε την ξινομυζήθρα και βάλτε μια λωρίδα από αυτή στο μέσον κάθε κομματιού. Κατόπιν διπλώστε και από τις δύο πλευρές και στρίψτε την κάθε πίτα.

Sarikopita

Fry the pies until lightly golden. When ready, spread the sarikopites on a platter with absorbent paper to get rid of the most oil and drizzle with honey.