Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Πουτίγκα Κέρκυρας από μήλα

700 γρ. πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
75 γρ. ζάχαρη (κατα προτίμηση σκούρα)
50 γρ. ανάλατο βούτυρο
225 γρ. τριμμένο μαύρο ψωμί (φρέσκο)
Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
Μισή κούπα γιαούρτι
Λίγους ξηρούς καρπούς τριμμένους (π.χ. φιστίκι)

Πουτίγκα Κέρκυρας από μήλα

Καθαρίστε όλα τα μήλα και κόψτε τα σε φέτες. Βάλτε τις φέτες σε ένα πυρέξ, ρίξτε ζάχαρη και προσθέστε τη σταφίδα. Έπειτα, τρίψτε τις φρυγανιές και τον φλοιό ενός λεμονιού μέχρι να γεμίσετε ένα κουτάλι. Βάλτε τα συστατικά μαζί και προσθέστε τα αυγά, το γάλα και τον χυμό ενός μεσαίου λεμονιού.

Πουτίγκα Κέρκυρας από μήλα

Ρίξτε το μείγμα που δημιουργήθηκε πάνω στα μήλα και βάλτε τα στον φούρνο, ψήνοντάς τα στους 190C για 45 με 50 λεπτά. Σερβίρετε την πουτίγκα ζεστή προσθέτοντας επάνω λίγη σαντιγί.