Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Πορτοκαλόπιτα

1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 γιαουρτάκια 2% λιπαρά
1 κούπα ζάχαρη (ή περίπου 2 αν αφαιρέσετε το σιρόπι)
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 με 2 βανίλιες
4 αυγά
Ξύσμα πορτοκαλιού

Πορτοκαλόπιτα

Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα, σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το σύρμα για να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

Όπως είναι το πακέτο με το φύλλο ρολό σε θερμοκρασία δωματίου, κόβετε τα φύλλα σε ροδέλες 2 εκ., τα ανακατεύετε για να ξεδιπλωθούν και τα βάζετε με ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170C για να ξεραθούν λίγο, προσέχοντας όμως να μην καούν.

Δεν χρειάζεται να βάλετε σιρόπι, καθώς χρησιμοποιείτε ξύσμα από 4 πορτοκάλια. Ρίχνετε μέσα στον χυλό, χυμό πορτοκαλιού σε αναλογία ? της κούπας.

Από την άλλη πλευρά, αν κάποιος επιθυμεί σιρόπι, χρειάζονται 2 ποτήρια χυμού πορτοκαλιού, 1 ποτήρι νερό, 2 ποτήρια ζάχαρη, 1 ξυλάκι κανέλλας (προαιρετικά) και 1 φλούδα πορτοκαλιού. Τα βράζετε και τα ρίχνετε ανάλογα ή κρύο το σιρόπι και ζεστή η πίτα ή αντίστροφα. Θα αφαιρέσετε όμως από τον χυλό, τη μια κούπα ζάχαρη και το ξύσμα από τα 2 πορτοκάλια.

Πορτοκαλόπιτα

Τρίβετε και τα προσθέτετε τα υλικά στο μείγμα, το οποίο ρίχνετε σε λαδωμένο ταψί διαστάσεων 40×50 εκ. και το ψήνετε στους 170C για περίπου 30 λεπτά, προκειμένου να κοκκινίσει από πάνω. Σερβίρεται ιδανικά με παγωτό.