Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες
Τσομπάνικο ρυζόγαλο
100 γρ. ρύζι (καρολίνα)
100 γρ. ζάχαρη
1 κιλό γάλα
Τσομπάνικο ρυζόγαλο
Βράζετε το ρύζι για λίγο μέχρι να μισομαλακώσει και έπειτα το στραγγίζετε. Στη συνέχεια, βάζετε το γάλα στη φωτιά και ρίχνετε τη ζάχαρη και το ρύζι.
Τσομπάνικο ρυζόγαλο
Ανακατεύετε, πρώτα περιοδικά και αργότερα συστηματικά, έως ότου διαπιστώσετε ότι το ρύζι έχει βράσει εντελώς και πως το γάλα αρχίζει να πήζει. Μοιράστε το μείγμα σε μπολ. Εάν θέλετε το ρυζόγαλο πολύ πηχτό μπορείτε να μην βράσετε καθόλου το ρύζι αλλά να βράσετε όλα τα υλικά μαζί. Το ρυζόγαλο σερβίρεται πασπαλισμένο με κανέλα.