Συστατικά
Προετοιμασία
Εκτέλεση
Φωτογραφίες

Τραχανόπιτα ή τραχανοτεροπτάρια

Ζυμάρι για τα φύλλα της πίτας (1 κιλό αλεύρι, αλάτι, 1 φλ. τσαγιού λάδι και νερό)
2 φλ. τραχανά Σκύρου
Λίγο ρύζι
Μισό κιλό γάλα
3 αυγά
Πιπέρι
1 φλ. μυζήθρα Σκύρου

Τραχανόπιτα ή τραχανοτεροπτάρια

Πρώτα ζυμώνετε το ζυμάρι, το χωρίζετε σε μπάλες και το ανοίγετε με ματσοκάλαμο σε λεπτό φύλλο στο μέγεθος του ταψιού, ενώ για τα τεροπτάρια κόβετε το φύλλο σε λωρίδες. Έπειτα, βράζετε τον τραχανά πολύ καλά, προσθέτετε το γάλα και το ρύζι και το βράζετε για 8 λεπτά.

Αφού το αποσύρετε από την φωτιά, χτυπάτε τα αυγά, προσθέτοντας την μυζήθρα και το πιπέρι και όταν ανακατέψετε όλο το μείγμα, το ρίχνετε στο ταψί, στο οποίο έχετε στρώσει 3 βουτυρωμένα φύλλα.

Τραχανόπιτα ή τραχανοτεροπτάρια

Πάνω από το μείγμα βάζετε άλλα δύο φύλλα και ακολούθως ψήνετε στον φούρνο για λίγο περισσότερο από μια ώρα. Όταν ετοιμαστεί, το βγάζετε από τον φούρνο και το εμπλουτίζετε με κανέλα και μέλι.