Σαρικόπιτα
800 γρ. ξινομυζήθρα
600 γρ. μέλι
500 γρ. αλεύρι μαλακό
500 ml νερό
100 ml ρακή
50 ml χυμός λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
λάδι
Σαρικόπιτα
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με το νερό, τη ρακή, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι, ώστε να φτιαχτεί το ζυμάρι. Έπειτα ανοίξτε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ένα λεπτό φύλλο, το οποίο κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες, τις οποίες με τη σειρά τους πρέπει να κόψετε σε μικρότερα κομμάτια αντίστοιχου σχήματος. Έπειτα ανοίξτε με το ζυμάρι ένα νέο φύλλο με διαστάσεις περίπου 2 χιλιοστών ύψους, 50 εκατοστών μήκους και πλάτους 6 εκ. Τρίψτε την ξινομυζήθρα και βάλτε μια λωρίδα από αυτή στο μέσον κάθε κομματιού. Κατόπιν διπλώστε και από τις δύο πλευρές και στρίψτε την κάθε πίτα.
Σαρικόπιτα
Τηγανίστε τις μέχρι να ροδίσουν. Όταν ετοιμαστούν, απλώστε τις σαρικόπιτες σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί ώστε να απαλλαγούν από το περισσότερο λάδι και περιχύστε τις με μέλι.