Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Ημαθίας στη 10η HO.RE.CA. 2015

Στο πλαίσιο της 10ης HORECA, το Ελληνικό Πρωινό παρουσίασε τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, η Ημαθία παρουσίασε ντόπια προϊόντα και μαγείρεψε τα τοπικά εδέσματα που συνθέτουν το Πρότυπο Πρωινό Ημαθίας.Το περίπτερο της Ημαθίας υποστήριξε η Αναπτυξιακή της Ημαθίας με την αρωγή του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Ημαθίας κ. Δημ. Μάντσιου και οι παραγωγοί Μπαντής Κων/νος με τα αλλαντικά και Πάζης Νικόλαος με τη μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τη χειροποίητη πίτα. Παρουσιάστηκαν ακόμη τα εξής προϊόντα παραγωγών, Τζέπος Δ. Γεώργιος – αρτοσκευάσματα, Υιοί Μ. Πατσιαβούρα … Read more

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Ηπείρου στη 10η HO.RE.CA. 2015

Στο πλαίσιο της 10ης HORECA, το Ελληνικό Πρωινό παρουσίασε τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, η Ήπειρος παρουσίασε ντόπια προϊόντα και μαγείρεψε τα τοπικά εδέσματα που συνθέτουν το Πρότυπο Πρωινό Ηπείρου.Στο περίπτερο της Ηπείρου παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και υπεύθυνος Τουριστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου κ.Στράτος Ιωάννου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γαστρονομίας Πρέβεζας «Μιθαϊκός», κ.Παύλος Αλεξάνδρου, ο σεφ κ.Κώστας Κυριάκης, ο κ.Αλέξανδρος Ροπόκης που επιμελήθηκαν την παρουσίαση του «Πρότυπου Ελληνικού Πρωινού» με Ηπειρωτικά προϊόντα και Ηπειρωτικό τρόπο παρουσίασης.Σημαντική ήταν η συμβολή της Αλεξίας Αγραφιώτου, σπουδάστριας … Read more

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Λακωνίας στη 10η HO.RE.CA. 2015

Στο πλαίσιο της 10ης HORECA, το Ελληνικό Πρωινό παρουσίασε τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, η Λακωνία παρουσίασε ντόπια προϊόντα και μαγείρεψε τα τοπικά εδέσματα που συνθέτουν το Πρότυπο Πρωινό Λακωνίας. Το περίπτερο της Λακωνίας επιμελήθηκε το ξενοδοχείο “Byzantino” – “Lazareto” από τη Μονεμβασιά με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας που ανέλαβε να παρουσιάσει προϊόντα τοπικώμ παραγωγών, όπως λουκάνικα και σύγκλινο Ανδρομιδά Νικόλαου, τυροκομικά και γαλακτοκομικά Λαβιογαλ Κυριαζάκος, Αμυγδαλωτά Μορεως Ηδιστα Χαραμή, ελιές και πάστα ελιάς SATIVA, βιολογικά ζυμαρικά, βιολογικό τραχανά, κουλουράκια Οίκου Αδαμαντίνα, παραδοσιακά … Read more

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Φωκίδας στη 10η HO.RE.CA. 2015

Στο πλαίσιο της 10ης HORECA, το Ελληνικό Πρωινό παρουσίασε τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, η Φωκίδα παρουσίασε ντόπια προϊόντα και μαγείρεψε τα τοπικά εδέσματα που συνθέτουν το Πρότυπο Πρωινό Φωκίδας. Το περίπτερο της Φωκίδας επιμελήθηκε το ξενοδοχείο “Ganimede” από το Γαλαξείδι που ανέλαβε με τη βοήθεια του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού να παρουσιάσει τα προϊόντα των εξής παραγωγών: Ορέστης Μαρδάκης – παραδοσιακό παστέλι Μελίρρυτη, Κοντογιώργος Άγγελος – παραδοσιακό κρεοπωλείο με λουκάνικο χωριάτικο ανάμικτο και μοσχαρίσιου κρέατος, Αμπελώνες Παρνασσού – Οινοποιείο Αργυρίου – οίνος ερυθρός ποικιλίας MERLOT … Read more

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Λευκάδας στη 10η HO.RE.CA. 2015

Στο πλαίσιο της 10ης HORECA, το Ελληνικό Πρωινό παρουσίασε τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, η Λευκάδα παρουσίασε ντόπια προϊόντα και μαγείρεψε τα τοπικά εδέσματα που συνθέτουν το Πρότυπο Πρωινό Λευκάδας.Στο περίπτερο της Λευκάδας συμμετείχαν ενεργά οι φούρνοι «Καλός», «Πίτες της μαμάς», «Αρχονταρίκι», «Παράδοση» και «Σίμος», τα ζαχαροπλαστεία «Il Sapore» και «Τulip», η «Σάντα Μαύρα» με τα μαντολάτα, η ποτοποιία Φραγκούλη, η Υπαπαντή Θερμού και ο Χάρης Βανδώρος με τις φακές Εγκλουβής, το οινοποιό Ρομποτή Δημήτρη – Λευκαδίτικη Γη, ο Κατωπόδης Ιωάννης με μέλι από το … Read more

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Ζακύνθου στη 10η HO.RE.CA. 2015

Στο πλαίσιο της 10ης HORECA, το Ελληνικό Πρωινό παρουσίασε τις νέες περιοχές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Ελληνικού Πρωινού, η Ζάκυνθος παρουσίασε ντόπια προϊόντα και μαγείρεψε τα τοπικά εδέσματα που συνθέτουν το Πρότυπο Πρωινό Ζακύνθου.Το περίπτερο της Ζακύνθου έντυσαν με τα προϊόντα τους ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζακύνθου, το Κτήμα Μπάστα – τυροκομείο, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Κοιλιωμένου «Οι Μελισσιώτισες» και το μαντολατοποιείο Κοτσώνη «Η Ζάκυνθος».Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Χριστίνα Τετράδη από το ΔΣ του ΞΕΕ και ο τέως Υφυπουργός Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος.Την παρουσίαση του … Read more

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Ημαθίας

Tο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ημαθίας, σε συνεργασία με το Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία – ΕΠ.ΑΝ.ΕΤ. του Επιμελητηρίου Ημαθίας και την Αναπτυξιακή Νομού Ημαθίας -ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε. παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Ημαθίας» τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 στην «ΕΛΙΑ» (Πάρκο Ελιάς) στη Βέροια, αποτελώντας το 21ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα. Το «Ελληνικό Πρωινό της Ημαθίας» παρουσίασαν: # Ο κ. Τρανίδης Μιχάλης, Πρόεδρος Επιμελητηριακής Αναπτυξιακής Αστικής Εταιρίας ΕΠ.ΑΝ.ΕΤ. του Επιμελητηρίου Ημαθίας # Η κ. Ατσάλου Έλενα, Στέλεχος ΑΝ.ΗΜΑ. Α.Ε # Ο κ. Πίττας Γιώργος, Υπεύθυνος Προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» και μέλος Δ.Σ. … Read more

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Σίφνου

Tο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Σίφνου» στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας “Νικόλαος Τσελεμεντές”, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου «Μαριάνθη Σίμου» στον Αρτεμώνα, αποτελώντας το 20ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: # ο κ. Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής Νομού Κυκλάδων # ο κ. Νίκος Σαράντος, αρχιμάγειρας, ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, # η κ. Μόσχα Διαρεμέ, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Σίφνου και μέλη του Δ.Σ. # ο κ. … Read more

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Λευκάδας

Tο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό Λευκάδας» την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 στο ξενοδοχείο ALEXANDROS στη Νικιάνα, αποτελώντας το 19ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:- Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης- Ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κ. Θεόδωρος Βερύκιος- Από το γραφείο του Δήμαρχου κ.Δρακονταείδη, ο κ. Περδικάρης Θανάσης- Ξενοδοχεία – Μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, όπως τα Enodia, Happy Land, Red Tower, Odeon, Ayra, Vasiliki Bay, Nidri Beach και Cosmos Pegasos- Πληθώρα παραγωγών που εντυπωσίασαν με την πληθώρα των εδεσμάτων … Read more

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Λακωνίας

Tο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λακωνίας παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό Πελοποννήσου για τη Λακωνία» την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 στο ξενοδοχείο LAZARETO στη Μονεμβασιά.Η καθιέρωση του Ελληνικού πρωινού έφτασε και στην Πελοπόννησο, ξεκινώντας από τη Λακωνία και αποτελεί πλέον το 18ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής φορείς:1. Επιμελητήριο Λακωνίας (Α’ Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Παναρίτης)2. Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) (Πρόεδρος: Κων/νος Μαρινάκος)3. Δήμος Μονεμβασίας (Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας: Κατερίνα Τσαφαντίνου)4. Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Μονεμβασίας (Πρόεδρος: Χαράλαμπος Λύρας)5. Ένωση … Read more

Tags:

«Βράβευση του Ελληνικού Πρωινού στα Tourism Awards 2014 Hotel & Restaurant – Boussias Communications»

To Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος βραβεύτηκε για τη συμβολή του στην «Ανάδειξη της Πολιτιστικής Ταυτότητας Ελληνικών Προορισμών» μέσα από το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» στην Τελετή Απονομής των Tourism Awards 2014 την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso. Τα βραβεία διοργανώθηκαν από τo Hotel & Restaurant της Boussias Communications, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, με στόχο την ανάδειξη της αριστείας και της καινοτομίας στο χώρο του Τravel, Hospitality & Leisure. Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, η οποία άνοιξε την τελετή εξιστορώντας έναν όμορφο μύθο σχετικά με την Ελλάδα και την … Read more

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Φωκίδας

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και το ξενοδοχείο «ΓΑΝΥΜΗΔΗΣ» στο Γαλαξίδι, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας & το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φωκίδας και με την υποστήριξη του Γραφείου Εναλλακτικού Τουρισμού ΚοιΣΠΕ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΛΙΚΑΣ» παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Φωκίδας» την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 στο Γαλαξίδι.Η καθιέρωση του Ελληνικού πρωινού έφτασε και στη Φωκίδα και αποτελεί πλέον το 17ο κατά σειρά Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα. Οι χαιρετισμοί της εκδήλωσης αποδόθηκαν νωρίς το πρωί στο Παρθεναγωγείο του Γαλαξιδίου και στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του τοπικού πρωινού στον ολάνθιστο κήπο του ξενοδοχείου «ΓΑΝΥΜΗΔΗΣ» παρουσία πολλών … Read more

Tags:

ΞΕΕ: Στόχος τα 450 ξενοδοχεία στο «Ελληνικό Πρωινό» – EURO2DAY

Ήδη προσφέρουν «Ελληνικό Πρωινό» 252 ξενοδοχεία και σε ορίζοντα τριετίας υπάρχει η πρόβλεψη το πρόγραμμα του Ξ.Ε.Ε. να προσφέρεται σε 1.000 ξενοδοχεία. Επισημαίνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί 16 «Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού» σε όλη τη χώρα. Τέσσερις τιμώμενες περιοχές φιλοξενήθηκαν στο χώρο του «Ελληνικού Πρωινού», η Κρήτη με 43 ξενοδοχεία ήδη ενταγμένα στο πρόγραμμα του Επιμελητηρίου, η Κέρκυρα, η Ανατολική Μακεδονία & Θράκη και η Δυτική Μακεδονία.

Tags:

Σε 252 ξενοδοχεία το “Ελληνικό Πρωινό” – ΤΟ ΒΗΜΑ ONLINE

Στόχος τα 450 μέχρι τέλος 2014 και τα 1.000 ξενοδοχεία σε ορίζοντα 3ετίας. Διάφορα τοπικά προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς της Ηπείρου παρουσιαστήκαν σε εκδήλωση με θέμα «Ελληνικό Πρωινό Ηπείρου», Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014. Μία πανδαισία γεύσης και αρωμάτων, αγνό μέλι, μαρμελάδες, πίτες, τραχανάς, χειροποίητα ζυμαρικά, τυροκομικά, χέλι καπνιστό, σιροπιαστά γλυκά και άλλα προϊόντα, φτιαγμένα με μεράκι και παλιές αυθεντικές συνταγές της Ηπείρου, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση, για την καθιέρωση του «Ελληνικού Πρωινού Ηπείρου» στα ξενοδοχεία της περιοχής

Tags:

Συνεχίζεται και στην Κρήτη…Ελληνικό Πρωινό σε ξενοδοχεία – ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία συνεζίχεται το “Ελληνικό Πρωινό” σε ξενοδοχεία και της Κρήτης. Μάλιστα, η Κρήτη ήταν μια από τις τέσσερις περιοχές της χώρας που συμμετείχε με το “Ελληνικό Πρωινό” σε περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου στην έκθεση HORECA.

Tags:

9η HO.RE.CA. (2014)

Tη συμμετοχή 500 ξενοδοχείων στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» μέχρι το τέλος του 2014 έχει θέσει ως στόχο του το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας. Ήδη έχουν ενταχθεί 245 ξενοδοχεία και σε ορίζοντα τριετίας υπάρχει η πρόβλεψη το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» του Ξ.Ε.Ε. να προσφέρεται σε 1.000 ξενοδοχεία. Μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί 16 «Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού» σε όλη τη χώρα.Τα πρώτα 8 «Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού» παρουσιάστηκαν πέρυσι στο πλαίσιο της 8ης HORECA στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Η Μεσσηνία από την Πελοπόννησο, ο Βόλος-Πήλιο από τη Θεσσαλία, η Χαλκιδική από τη Μακεδονία, η Λέσβος από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η Σαντορίνη … Read more

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Ζακύνθου

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ξενοδόχων Ζακυνθίων, Λαγανά, Αρκαδίων και Αλυκών, αλλά και με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου παρουσίασαν το «Ελληνικό Πρωινό της Ζακύνθου» το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014 στο ξενοδοχείο PALATINO Το Ελληνικό Πρωινό, πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος που στοχεύει στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας κάθε περιοχής, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και προμηθευτές, έφτασε και στη Ζάκυνθο, όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση προτεινόμενων εδεσμάτων για το Ελληνικό Πρωινό της Ζακύνθου.Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της ζακυνθινής γαστρονομίας ως ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς πρεσβευτές του ελληνικού τουρισμού.

Tags:

Ας μη ντρεπόμαστε για τον τραχανά – ΑΓΩΝ

Γιατί όχι ένας ελαφρύς τραχανάς για πρωινό στα ξενοδοχεία της Ηπείρου; Γιατί όχι πίτες,τοπικά τυριά, γιαούρτια, φρούτα, χειροποίητες μαρμελάδες κ.λπ.; Το ΞενοδοχειακόΕπιμελητήριο Ελλάδας δεν βρίσκει πια κανέναν λόγο να πει όχι σε ένα πραγματικά ελληνικό πρωινό. Το αντίθετο μάλιστα. Το προωθεί εδώ και τρία χρόνια

Tags: