Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Χαλκιδικής

Αυθεντικότητα, τοπική κουλτούρα και γεύσεις παράδοσης ζητούν οι επισκέπτες της Χαλκιδικής, όπερ και εγένετο! Το «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος που ταχύτατα καθιερώνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, κερδίζει και τα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής. Το Σαββατοκύριακο 12-13 Μαΐου, η Χαλκιδική γέμισε άρωμα ελιάς. Με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γεύσης Ελιάς, που διοργανώθηκε στο Anthemus Sea Beach Resort, υπογράφηκε το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας μεταξύ των τοπικών αγροτών-παραγωγών, της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδας «Ολύμπιος Ζευς», για την προώθηση του Ελληνικού Πρωινού. Το διήμερο πλαισιώθηκε από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων όπως: show-cooking, έκθεση ελαιοπαραγωγών και … Read more

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Κω

Την Κυριακή 27 Απριλίου 2012 το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδόχων Κω, παρουσίασαν το “Ελληνικό Πρωινό της Κω “. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκτός από παραγωγούς και ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς τομέα κ. Βασιλειάδης και ο Πρόεδρος της ΒΙΜΕΛ κ. Νίκος Κιλιμάτος, οι οποίοι τόνισαν την προσπάθεια που γίνεται στον τομέα αυτό με στόχο πάντα την ενότητα των παραγωγών.Επιπλέον συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τον τουρισμό Γιάννης Μπαλαλής,ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιώργος Χαλκιδιός ,ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κος Κοπάδης, κος Σηφάκης και κος Μουζουράκης, καθώς και μεγάλος … Read more

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Νάξου

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου και το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου «Φιλοξενία», παρουσίασαν την Τετάρτη το βράδυ στο Ξενοδοχείο “Astir of Naxos”, το “Ελληνικό Πρωινό”. Συμμετείχαν περισσότερα από 200 άτομα, κυρίως από τον κλάδο των καταλυμάτων, που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα που έχει η ένταξη του “Ελληνικού Πρωινού” στις επιχειρήσεις τους, αλλά και να λάβουν απαντήσεις σε απορίες, ερωτήματα και διευκρινήσεις από τον υπεύθυνο της οργάνωσης του “Ελληνικού Πρωινού” εκ μέρους του ΞΕΕ, Γιώργο Πίττα, τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Μίλτο Καρούμπα και το … Read more

Tags:

Παρουσίαση του Ελληνικού Πρωινού της Ρόδου

Στο πλαίσιο της έκθεσης-συνάντησης “Τα τοπικά προϊόντα στο τραπέζι του επισκέπτη μας” παρουσιάστηκε στο Ρόδος Παλλάς το Σάββατο 7 Απριλίου 2012 το “Ελληνικό Πρωινό” της Ρόδου από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Την επιμέλεια της παρουσίασης του πρωινού είχε αναλάβει ο Νίκος Χριστοφόρου, πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμεγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Στον μπουφέ παρουσιάστηκαν τοπικά προϊόντα, προϊόντα άλλων περιοχών του Νοτίου Αιγαίου και ενδιαφέρουσες τοπικές συνταγές. Πρωταγωνίστησαν το ροδίτικο μέλι, τα μελεκούνια, γιαούρτι με ροδίτικα γλυκά κουταλιού, ριζόγαλο, ματσόγαλο, ροδόκρεμα, πουγκιά, φανουρόπιτες, πιταρούδια, κατημέρια, σφογγάτο, καγιανάς, αυγοφέτες, απάκι, ντάκοι, σύκα με αμύγδαλα και σουσάμι, ο ντοματοπελτές Σαντορίνης και οι γραβιέρες Τήνου … Read more

Tags:

Η καλή Ελλάδα από το πρωινό φαίνεται – ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Στο πλαίσιο μιας φρέσκιας ματιάς έχει υπάρξει ενδιαφέρον για τη σύσταση του ελληνικού ξενοδοχειακού πρωινού. Ανεπτυγμένο σε μπουφέ ή σε ατομικό σερβίρισμα, το πρωινό είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση γεύματος.

Tags:

Αναβαθμίζεται στο πρωινό στα ελληνικά ξενοδοχεία – GREEK VACATION SEARCH

Το «Ελληνικό Πρωινό» είναι ένας θεσμός που έχει ξεκινήσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και φαίνεται να το ασπάζονται τα ελληνικά ξενοδοχεία. Ήδη σε πολλά ξενοδοχεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το συνηθισμένο κοντινένταλ μπρέκφαστ δίνει την θέση του σε παραδοσιακές νοστιμιές που θα προσφέρουν κάτι διαφορετικό στον τουρίστα ενώ παράλληλα θα προβάλουν τα παραδοσιακά μας προϊόντα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Tags:

1η συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κω με τοπικούς παράγοντες & παραγωγούς – Η ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, με τοπικούς παράγοντες και παραγωγούς με σκοπό την θέσπιση του Κωακού πρωινού.

Tags:

7η HORECA (2012)

Εκδήλωση παρουσίασης του Ελληνικού Πρωινού σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, στο πλάισιο της 7ης HORECA.

Tags:

Υπεγράφη σύμφωνο ποιότητας για το ροδίτικο πρωινό – Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Υπεγράφη χθες μεταξύ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, “σύμφωνο ποιότητας” με το οποίο καθιερώνεται το ροδίτικο πρωινό στα ξενοδοχεία του νησιού μας. Προηγήθηκε συνεδρίαση στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου προκειμένου να παρουσιαστεί η γενική φιλοσοφία του όλου εγχειρήματος.

Tags:

Έκθεση για ξενοδοχεία και μαζική εστίαση – ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Σταθμό για την ανάπτυξη της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας φιλοδοξεί να αποτελέσει η 7η ΗΟRECA 2012 που ανοίγει τις πύλες της από το Σάββατο 4 έως την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου του 2012 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Tags:

Οι σημαντικότερες διοργανώσεις του 2012 – FOOD SERVICE

Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συνθήκης, οι κλαδικές εκθέσεις στην ελληνική και στη διεθνή αγορά μπορούν να αποτελέσουν το όχημα για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, καθώς νέες ευκαιρίες συνεργασιών αλλά και εξαγωγών έρχονται στο προσκήνιο!

Tags:

Έρχεται το ελληνικό πρωινό στα καταλύματα της χώρας – POSILIVING

Εάν και πρόκειται για το κατεξοχήν γεύμα των διακοπών, η καλή μέρα στη χώρα μας δε φαίνεται από το πρωινό. Χάριν οικονομίας, το ομοιόμορφο «κοντινένταλ μπρέκφαστ» έχειδιεισδύσει στην καρδιά της ελληνικής φιλοξενίας από τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες μέχρι τους μικρούς, γραφικούς ξενώνες.

Tags:

Τα ξενοδοχεία υιοθετούν το ελληνικό πρωινό – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Βούτυρα και μαρμελάδες σε πλαστικά κουτάκια. Μέλι -αν είναι ποτέ δυνατόν!- κι αυτό τυποποιημένο, χειρίστης διαλογής. Πιατέλες με φέτες «κίτρινο τυρί», ζαμπόν αγνώστου προελεύσεως και λουκάνικα κοκτέιλ. Κέικ στο σελοφάν και χύμα κορν φλέικς για τα παιδιά. Χυμοί στις κανάτες με τοχαρακτηριστικό χρώμα του «έτοιμου». «Θέλετε φρέσκο;

Tags:

Στη Σαντορίνη και για ελληνικό πρωινό – SANTORINI NET

Όλοι όσοι ταξιδεύετε σε ξένους τόπους είτε συχνά είτε πιο αραιά, δε θα θέλατε οι πρώτες γεύσεις της ημέρας να είναι αντιπροσωπευτικές του τόπου που βρίσκεστε; Δε θα προτιμούσατε να γευτείτε παραδοσιακά προϊόντα στο πρωινό του ξενοδοχείου σας, εκτός των τηγανητών αυγών με μπέικον που μπορείτε να φάτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου;

Tags:

Η αυγή του ελληνικού πρωινού – ΤΑ ΝΕΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Την ιδέα για το ελληνικό πρωινό στα ελληνικά σπίτια ή το Greek breakfast στα πιάτα των τουριστών της χώρας λανσάρουν φέτος το καλοκαίρι οι ξενοδόχοι, φιλοδοξώντας να το περάσουν προς τα έξω, να αναδείξουν τη διατροφική αξία του έναντι των εισαγόμενων γεύσεων, να το καθιερώσουν στις προτιμήσεις.

Tags:

Ο τουρισμός σερβίρει “ελληνικό πρωινό” – ΚΕΡΔΟΣ

Την ανάδειξη της ταυτότητας των τουριστικών προορισμών και των τοπικών προϊόντων της Ελλάδας μέσα από το θεσμό «ελληνικό πρωινό» έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, όπως τονίστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο.

Tags: