Δωδώνη

Η ΔΩΔΩΝΗ ιδρύθηκε στα Ιωάννινα πάνω από μισό αιώνα πριν. Τότε ήταν μια μικρή μονάδα παστερίωσης φρέσκου γάλακτος, που εξυπηρετούσε τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης των Ιωαννίνων, συλλέγοντας αγελαδινό γάλα από μικρές φάρμες της περιοχής. Σήμερα, μισό αιώνα μετά, η ΔΩΔΩΝΗ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα και η ηγέτιδα εταιρεία στις πωλήσεις φέτας ΠΟΠ στην Ελλάδα. Η πορεία της συνεχούς ανάπτυξής της βασίστηκε στις πολύ δυνατές μακροχρόνιες σχέσεις με τους παραγωγούς της Ηπείρου, στην καθιέρωση των πλέον υψηλών προτύπων ποιότητας στην γαλακτοκομία και στο σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος, θέτοντας πάντα στο επίκεντρο τις ανάγκες … Read more

Tags:

Αλλαντικά Παντέρη

Η εταιρεία μας γιόρτασε φέτος τα 50 χρόνια παρουσίας στο χώρο των αλλαντικών. Παράγουμε όλες τις κατηγορίες των αλλαντικών προϊόντων. Μεγάλη γκάμα σε ελληνικά χωριάτικα λουκάνικα, κατηγορία που είμαστε ασυναγώνιστοι, με τα βραβευμένα τύπου Καρδίτσας με πράσο, τύπου Τζουμαγιάς με κύμινο, προϊόντα ωρίμανσης, όπως σουτζούκι, σαλάμι αέρος, καπνιστά από ατόφια κομμάτια όπως μπριζόλα και πανσέτα καπνιστή καθώς και μπέικον, λουκάνικα βραστά, μορταδέλα, γαλόπουλα καπνιστή και βραστή κ.α για τον επαγγελματία. Εφαρμόζουμε πιστοποιημένα συστήματα διασφάλισης ποιότητας (ISO22000:2005 & HACCP) πληρώντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας. Όλα τα είδη μας χωρίς γλουτένη

Tags:

Αφοί Γ. Κασσάκη

Από το 1999 δημιουργούμε με πάθος και μεράκι αγνά, χειροποίητα προϊόντα κρέατος. Οι συνταγές μας βασίζονται στις αυθεντικές συνταγές των προγόνων μας σε συνδυασμό με καινοτομίες και προσθήκες που δίνουν στα προϊόντα μας μοναδική ποιότητα και γεύση. Η μικρή, οικογενειακή επιχείρησή μας εξελίσσεται διαρκώς λόγω της ποιότητας της γεύσης και της θρεπτικότητας των προϊόντων μας και της αποφυγής χημικών στη διαδικασία παρασκευής τους.

Tags:

Οικογένεια Πορτοκαλίδη

Η «Οικογένεια Πορτοκαλίδη» είναι μία σύγχρονη, ελληνική επιχείρηση τροφίμων. Με πολυετή εμπειρία στον κλάδο, το 2011, δημιουργήθηκε μέσα από το πάθος των ανθρώπων της για νέες ιδέες και καινοτομία, μία νέα εταιρία προϊόντων ζύμης , κάνοντας με αυτό τον τρόπο πράξη το όραμά της. Με έδρα τη Σίνδο Θεσσαλονίκης, στεγάζεται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μιας υπερσύγχρονης μονάδας υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Πολιτική της εταιρίας είναι η δημιουργία δικτύων διανομής σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας όπως Αθήνα, Κρήτη, Καβάλα, Λάρισα και Ιωάννινα ώστε η διανομή των προϊόντων της να πραγματοποιείται καθημερινά από τους δικούς της ανθρώπους.

Tags:

Rizes Greek Delicatessen

Οι Ρίζες είναι το γέννημα μιας μεγάλης αγάπης. Αυτής για τα νόστιμα ελληνικά προϊόντα διατροφής φτιαγμένα με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Η επιλογή του ονόματος δεν έγινε τυχαία. Σηματοδοτεί το εγχείρημα αυτό με διπλό συμβολισμό αλλά με μία μόνο κατεύθυνση, της επιστροφής. Της επιστροφής στις ρίζες της ελληνικής γης, στον αγροτικό πλούτο μας, στα άριστης ποιότητας κι εξαιρετικής γεύσης ελληνικά, αγροτικά προϊόντα. Της επιστροφής στις ρίζες της ελληνικής κουζίνας, πυλώνα της μεσογειακής διατροφής. Για εμάς παραδοσιακό προϊόν είναι αυτό που γίνεται με σεβασμό στην παραδοσιακή συνταγή ή είναι εμπνευσμένο από αυτή με μία πιο προσωπική ή σύγχρονη προσέγγιση, χωρίς τη … Read more

Tags:

NUTREE

Η NUTREE είναι μια από τις πιο καινοτόμες και δυναμικές νεοφυείς επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα της Ελλάδος. Ιδρύθηκε το 2018 με στόχο και όραμα την δημιουργία υγιεινών σνακ, από αγνές πρώτες ύλες που προσφέρει η ελληνική γη, και την ενσωμάτωση αυτών στις διατροφικές συνήθειες της καθημερινότητας. Κατόπιν χρηματοδότησης και υποστήριξης από τα ιδρύματα The People’s Trust και Action Finance Initiative, η NUTREE διαθέτει πλέον το δικό της εργαστήριο και γραφεία σε εγκαταστάσεις 150m² στην Αθήνα. Αυτό που ξεχωρίζει τη NUTREE είναι η μοναδική τεχνογνωσία που κατέχει στην ανάπτυξη γευστικών υγιεινών σνακ, σε συνδυασμό με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει για … Read more

Tags:

Αρτοποιεία Δαρεμάς

H αρτοποιεία Δαρεμά, μια από τις πιο ιστορικές οικογενειακές επιχειρήσεις της Αττικής με πορεία από το 1888, κατέχει αμέτρητες διακρίσεις, όπως η αναφορά από τον διεθνή οδηγό Michelin. Παρόλα αυτά, σημαντικότερη από όλες παραμένει η η αδιάκοπη εμπιστοσύνη του κόσμου. Η βάση της επιτυχίας προέρχεται από τις αγνές πρώτες ύλες, ενώ η παραδοσιακή συνταγή για τα μουστοκούλουρα που εξακολουθούν να παρασκευάζονται στο πρώτο υπόγειο εργαστήριο του φούρνου με τέχνη και μεράκι από τις γυναίκες της επιχείρησης, περνά από γενιά σε γενιά.  Παράλληλα λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρυά από το φούρνο, οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις καλύπτουν τον μεγάλο όγκος ζήτησης. Πρώτο και … Read more

Tags:

Γαϊδαράκος

Η επιχείρηση μας Ο Γαϊδαράκος ιδρύθηκε το 2014 στη Νέα Μάκρη Αττικής από την Αγγελική Παπαράδη και το Μιχάλη Ξυλούρη. Είναι μια μικρής κλίμακας οικογενειακή επιχείρηση που διαθέτει ένα τυποποιητήριο μελιού για την τυποποίηση μονοποικιλιακών ελληνικών μελιών και ένα εργαστήριο παραγωγής προϊόντων διατροφής, όπως αλείμματα μελιού. Είναι πιστοποιημένη κατά ISO 22000 και έχει έγκριση FDA. Τα προϊόντα μας Τυποποιούμε μονοποικιλιακά μέλια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και παράγουμε προϊόντα κυρίως βασισμένα στο ελληνικό μέλι, χωρίς συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ή άλλα συνθετικά πρόσθετα. Η φιλοσοφία μας Απλότητα: Σεβόμαστε τη φύση. Το να μειώνουμε στο ελάχιστο δυνατόν τις διαδικασίες επεξεργασίας των προϊόντων … Read more

Tags:

Γενισέα Κοιν.Σ.Επ.

Στο χωριό Γενισέα Ξάνθης δραστηριοποιείται η ομώνυμη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.). Δημιουργήθηκε από το Σύλλογο Γυναικών της περιοχής και από το 2006 έχει αναβιώσει την παραδοσιακή καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου, καθώς και την επεξεργασία του πρωτογενούς προϊόντος για την παραγωγή πετιμέζι. Το ζαχαροκάλαμο καλλιεργούνταν στην περιοχή στα μέσα του 20ού αιώνα από Πόντιους πρόσφυγες, οι οποίοι θέλησαν να συνεχίσουν παραδοσιακές καλλιέργειες των πατρογονικών τους περιοχών. Σταδιακά, η καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου στην περιοχή εγκαταλείφθηκε, αλλά αναβίωσε χάρη στις προσπάθειες του Συλλόγου Γυναικών που βρήκε την κατάλληλη ποικιλία και προμηθεύτηκε πολλαπλασιαστικό υλικό για να παράξει  πετιμέζι. Η καλλιέργεια και επεξεργασία του ζαχαροκάλαμου παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες. … Read more

Tags:

Μέλλην

Το Εργαστήριο Παραγωγής & Τυποποίησης μελιού “ΜΕΛΛΗΝ” είναι μία οικογενειακή επιχείρηση η οποία ιδρύθηκε το 2014 στο Μαλανδρίνο Δωρίδος. Γυρνώντας το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στο 1953, ο Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, πυροσβέστης και ράφτης στο επάγγελμα, λάτρης τόσο της φύσης όσο και της υγιεινής διατροφής, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη μελισσοκομία. Ταυτόχρονα με την βοήθεια του γαμπρού του, Αθανασίου, με την ειδικότητα του γεωπόνου, κατάφεραν να εξελίξουν την μελισσοκομική επιχείρηση και η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι 3ης (τρίτης) γενιάς μελισσοκόμοι, Ιωάννης και Κωνσταντίνος Ρέλλος, έρχονται να ολοκληρώσουν και να πάνε ένα βήμα μπροστά αυτή την προσπάθεια η οποία ξεκίνησε … Read more

Tags:

Ήπειρος ΑΕΒΕ

Η εταιρεία παράγει τη φέτα (Π.Ο.Π.) Ήπειρος. Την παραδοσιακή, αυθεντική, ελληνική φέτα, η οποία παράγεται σε αυστηρές συνθήκες υγιεινής με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Η φέτα (Π.Ο.Π.) ΗΠΕΙΡΟΣ είναι η παραδοσιακή, αυθεντική, ελληνική φέτα, η οποία παράγεται σε αυστηρές συνθήκες υγιεινής με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Το γάλα προέρχεται κυρίως από ζώα της περιοχής, που φημίζεται για την αγνότητα, το καθαρό της περιβάλλον και την τεράστια ποικιλία χόρτων και βοτάνων. Φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ … Από χέρι τυροκόμου! H φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και διακρίνεται για την εξαιρετική της χαρακτηριστική γεύση. Λευκή και μυρωδάτη, καταναλώνεται σκέτη ως επιτραπέζια ή με λίγο … Read more

Tags:

Λαβιογάλ- Παραδοσιακό Τυροκομείο Μονεβασιάς

Ιστορική αναδρομή Όλα ξεκίνησαν το 1955, όταν ο Κωνσταντίνος Γ. Κυριαζάκος έκανε τα πρώτα του βήματα στην τυροκομία δημιουργώντας μια μικρή μονάδα παραγωγής αγνών, παραδοσιακών, τυροκομικών προϊόντων στη Μονεμβασιά Λακωνίας. Σήμερα Παραμένοντας πιστοί στην τοπική παράδοση της Λακωνίας και κρατώντας ταυτόχρονα τις αξίες 3 γενεών, η οικογένεια Κυριαζάκου ανέπτυξε την επιχείρηση φέρνοντας σήμερα τη ΛΑ.ΒΙΟ.ΓΑΛ. σε κυρίαρχη θέση στην αγορά των τυροκομικών προϊόντων. Τα προϊόντα εκτιμήθηκαν και κέρδισαν την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού στην εγχώρια αγορά ενώ από το 2007 εξάγονται σε Αμερική, Καναδά, Ευρώπη και Αυστραλία.

Tags:

Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία

Από το 1928 η οικογένεια Πίττα υπηρετεί πιστά το ελληνικό μέλι και θέλει να προσφέρει το καλύτερο μέλι που βγάζει αυτός ο τόπος. Η οικογένεια Πίττα είναι προσηλωμένη στο να συλλέγει τις καλύτερες ποικιλίες μελιού από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το Μέλι Αττική είναι 100% Φυσικό ελληνικό μέλι – ΜΟΝΟ μέλι- που συλλέγεται από όλα τα μέρη της Ελλάδος και καθημερινά υπάρχει ειδική ομάδα γευσιγνωστών που τα δοκιμάζει και τελικά τα επιλέγει. Εκεί οφείλεται και η μοναδικά χαρακτηριστική και σταθερή του Γεύση 90 χρόνια τώρα.

Tags:

Καφές Γερούση

Η εταιρία Γερούσης Π. & ΣΙΑ Ο.Ε. είναι μια οικογενειακή επιχείρηση , η οποία ιδρύθηκε το 1964 και από τότε λειτουργεί δυναμικά και ενεργά στον χώρο του καφέ. Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, άρτια οργανωμένη με σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό , δίνοντάς της τη δυνατότητα να συνδυάζει την καλύτερη δυνατή ποιότητα με τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών της. Το βασικό αντικείμενο της εταιρείας ήταν η επεξεργασία ελληνικού καφέ που με επιμονή στις υψηλές προδιαγραφές και τις καλύτερες ποικιλίες καφέ οδήγησε στο να αποκτήσει φανατικούς καταναλωτές. Την τελευταία δεκαετία, λόγω της υψηλής ζήτησης για speacialty καφέδες, η … Read more

Tags:

Πτηνοτροφική Νάξου

Η εταιρεία παράγει αυγά ελευθέρας βοσκής σε συσκευασία των έξι και αυγά ελευθέρας βοσκής σε συσκευασία των 30 τεμαχίων. Πάνω στη συσκευασία αναγράφεται η ημερομηνία ωοτοκίας, καθώς και η ημερομηνία ανάλωσης.

Tags:

Αφοι Χιωτάκη ΑΒΕΕ

Τα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνουν καλιτσούνια, ξεροτήγανα και παραδοσιακές κρητικές πίτες.

Tags: