Παστέλι
500 γρ. ανθόμελο 500 γρ. σουσάμι 1 φλούδα από λεμόνι ή/και 1 από πορτοκάλι 1 κούπα ανθόνερο ή λίγο καλαμποκέλαιο Καβουρδίζετε λίγο το σουσάμι ανακατεύοντάς το σε ένα τηγάνι ή σε ένα ταψί στο φούρνο, ελέγχοντάς το. Στη συνέχεια, βάζετε για 10 λεπτά το μέλι με τις φλούδες σε μια κατσαρόλα για να βράσουν και έπειτα το ξαφρίζετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε λίγο να σιγοβράζει. Στη συνέχεια, προσθέτετε το σουσάμι και ανακατεύετε το παχύρευστο μείγμα. Ελέγχετε αν το μείγμα είναι έτοιμο ως εξής: α. Ρίχνετε μια κουταλιά σε ένα μπωλάκι με νερό. Αν σχηματιστεί μια ελαστική μπαλίτσα είναι … Read more